Deseori nu avem timp sa gatim feluri de mancare sofisticate sau suntem prea obositi dupa munca. Ar fi grozav sa avem ceva delicat si delicios la cina, nu-i asa? Iata cateva retete bune care va vor ajuta sa faceti asta!
1. Paste cu sos de avocado si creveti
Veti avea nevoie:
2 avocado coapte
3/4 ceasca de spanac
1/4 ceasca de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper negru macinat
370 g de paste intregi de grau
1/2 ceasca de apa paste
400 g de creveti decojiti
2 linguri de coriandru tocat
Instructiuni:
Combinati bucati de avocado, spanac, 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, usturoi, 3/4 lingurita de sare si piper negru. Se amesteca pana cand aveti un sos neted.
Gatiti pastele. Inainte de a scurge apa, pastrati 1/2 cana de apa.
Se incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Adaugati crevetii, imprastiati-i intr-un strat, apoi presati-i cu sare si prajiti timp de 2 minute. Rasuciti crevetii in cealalta parte si gatiti inca un minut pentru a-i gati in mod egal.
Opriti aragazul. Adaugati restul sucului de lime si 2 linguri de coriandru si aruncati totul impreuna.
Puneti pastele si sosul de avocado intr-un castron mare. Daca este prea gros, adaugati 2 linguri de apa de la paste pentru a-l face mai subtire.
2. Somon cu sos delicios aromat
Veti avea nevoie:
2 fileuri de somon
1 lingura de mustar de cereale integrale
1 lingura de mustar Dijon
1 lingurita de sirop de artar
1 lingurita de ulei de masline purificat
Sare si piper la gust
Instructiuni:
Lasati somonul sa ajunga la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200 ° C.
Ungeti o tava de hartie de pergament cu ulei.
Scurgeti somonul pe prosoape de hartie si presarati cu sare si piper. Apoi puneti-l pe piele.
Se amesteca mustarul, uleiul de masline si siropul.
Coaceti somonul cu sosul.
Coaceti fileurile timp de 10 minute.
3. Salata de tomate si avocado
Veti avea nevoie:
3 rosii proaspete
1/2 avocado
1/2 ceapa
2 linguri de suc de lamaie
2 sau 3 linguri de ulei de seminte
Sare, piper, salata verde
Instructiuni:
Feliati avocado, sau taiati-l in cuburi mici. Stropiti-le bine cu suc de lamaie.
Taiati ceapa in jumatate de luna si puneti-o in apa clocotita timp de 2 pana la 3 minute. Apoi, scurgeti apa si lasati ceapa sa se raceasca.
Se taie rosiile.
Combinati legumele intr-un castron mare. Rotiti salata cu ulei, apoi adaugati sare si piper la gust. Amestecati totul. Nu uitati sa luati semintele de avocado inainte de a le servi.
4. Zucchini prajiti in ou
Veti avea nevoie:
2 dovlecei de dimensiuni medii
1/2 ceasca de faina
2 oua
2 linguri de sare
1 sau 2 linguri de ulei de masline
Instructiuni:
Se taie dovlecelul in felii de 0,5 sau 1 cm.
Spalati ouale si spargeti-le intr-un castron. Puneti faina intr-un alt bol. Adaugati o lingura de sare in fiecare si amestecati bine.
Incalziti o tava cu ulei la temperatura medie.
Puneti fiecare felie de dovlecei in faina mai intai, apoi in aluatul de ou si apoi puneti in tigaie.
Se prajeste fiecare parte a feliei timp de 3 pana la 4 minute pana devin aurii.
5. Chiftelute de cartofi
Veti avea nevoie:
3 linguri de ulei de seminte
450 de cartofi
Sare si piper
Instructiuni:
Coaceti cartofii si dati-i printr- razatoare cu gaura mare.
Incalziti uleiul intr-o tigaie.
Cand se incalzeste, se imprastie uniform cartofii pentru a face placute de 1 cm inaltime. Presarati-le cu sare si piper.
Se prajesc timp de 5 pana la 7 minute, apoi le intoarceti pe cealalta parte si prajiti la fel.
6. Varza de Bruxelles cu miere
Veti avea nevoie:
10 bucati varza de Bruxelles
1 1/2 lingurițe de unt
1 1/2 lingurițe de miere
1/2 lingurita de muștar
Sare si piper
Un vârf de mărar uscat
Instrucțiuni:
Puneți varza de Bruxelles într-o oală cu apă puțin sărată.
Gatiti-o la foc mediu timp de 8 pana la 10 minute pana cand devine moale.
Se amestecă untul, mierea, muștarul, sarea, piperul și mărarul.
Înainte de servire, turnați sosul. Pofta buna!