paste

6 retete delicioase si rapide pentru cina gata in mai putin de 20 de minute

Deseori nu avem timp sa gatim feluri de mancare sofisticate sau suntem prea obositi dupa munca. Ar fi grozav sa avem ceva delicat si delicios la cina, nu-i asa? Iata cateva retete bune care va vor ajuta sa faceti asta!

1. Paste cu sos de avocado si creveti

Veti avea nevoie:

2 avocado coapte
3/4 ceasca de spanac
1/4 ceasca de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper negru macinat
370 g de paste intregi de grau
1/2 ceasca de apa paste
400 g de creveti decojiti
2 linguri de coriandru tocat

Instructiuni:
Combinati bucati de avocado, spanac, 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, usturoi, 3/4 lingurita de sare si piper negru. Se amesteca pana cand aveti un sos neted.
Gatiti pastele. Inainte de a scurge apa, pastrati 1/2 cana de apa.
Se incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Adaugati crevetii, imprastiati-i intr-un strat, apoi presati-i cu sare si prajiti timp de 2 minute. Rasuciti crevetii in cealalta parte si gatiti inca un minut pentru a-i gati in mod egal.
Opriti aragazul. Adaugati restul sucului de lime si 2 linguri de coriandru si aruncati totul impreuna.
Puneti pastele si sosul de avocado intr-un castron mare. Daca este prea gros, adaugati 2 linguri de apa de la paste pentru a-l face mai subtire.

2. Somon cu sos delicios aromat

Veti avea nevoie:

2 fileuri de somon
1 lingura de mustar de cereale integrale
1 lingura de mustar Dijon
1 lingurita de sirop de artar
1 lingurita de ulei de masline purificat
Sare si piper la gust

Instructiuni:
Lasati somonul sa ajunga la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200 ° C.
Ungeti o tava de hartie de pergament cu ulei.
Scurgeti somonul pe prosoape de hartie si presarati cu sare si piper. Apoi puneti-l pe piele.
Se amesteca mustarul, uleiul de masline si siropul.
Coaceti somonul cu sosul.
Coaceti fileurile timp de 10 minute.

3. Salata de tomate si avocado

Veti avea nevoie:

3 rosii proaspete
1/2 avocado
1/2 ceapa
2 linguri de suc de lamaie
2 sau 3 linguri de ulei de seminte
Sare, piper, salata verde

Instructiuni:
Feliati avocado, sau taiati-l in cuburi mici. Stropiti-le bine cu suc de lamaie.
Taiati ceapa in jumatate de luna si puneti-o in apa clocotita timp de 2 pana la 3 minute. Apoi, scurgeti apa si lasati ceapa sa se raceasca.
Se taie rosiile.
Combinati legumele intr-un castron mare. Rotiti salata cu ulei, apoi adaugati sare si piper la gust. Amestecati totul. Nu uitati sa luati semintele de avocado inainte de a le servi.

4. Zucchini prajiti in ou

Veti avea nevoie:

2 dovlecei de dimensiuni medii
1/2 ceasca de faina
2 oua
2 linguri de sare
1 sau 2 linguri de ulei de masline

Instructiuni:
Se taie dovlecelul in felii de 0,5 sau 1 cm.
Spalati ouale si spargeti-le intr-un castron. Puneti faina intr-un alt bol. Adaugati o lingura de sare in fiecare si amestecati bine.
Incalziti o tava cu ulei la temperatura medie.
Puneti fiecare felie de dovlecei in faina mai intai, apoi in aluatul de ou si apoi puneti in tigaie.
Se prajeste fiecare parte a feliei timp de 3 pana la 4 minute pana devin aurii.

5. Chiftelute de cartofi

Veti avea nevoie:

3 linguri de ulei de seminte
450 de cartofi
Sare si piper

Instructiuni:
Coaceti cartofii si dati-i printr- razatoare cu gaura mare.
Incalziti uleiul intr-o tigaie.
Cand se incalzeste, se imprastie uniform cartofii pentru a face placute de 1 cm inaltime. Presarati-le cu sare si piper.
Se prajesc timp de 5 pana la 7 minute, apoi le intoarceti pe cealalta parte si prajiti la fel.

6. Varza de Bruxelles cu miere

Veti avea nevoie:

10 bucati varza de Bruxelles
1 1/2 lingurițe de unt
1 1/2 lingurițe de miere
1/2 lingurita de muștar
Sare si piper
Un vârf de mărar uscat

Instrucțiuni:
Puneți varza de Bruxelles într-o oală cu apă puțin sărată.
Gatiti-o la foc mediu timp de 8 pana la 10 minute pana cand devine moale.
Se amestecă untul, mierea, muștarul, sarea, piperul și mărarul.
Înainte de servire, turnați sosul. Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>